Trist nyhed til en lang række danskere: Nu stiger den årlige pris med op til 2.400 kroner

07/11/2023 09:51

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu stiger prisen for disse danskere.

Mest læste i dag

En lang række danske borgere står over for øgede økonomiske forpligtelser i den nærmeste fremtid.

I 2024 vil forældrene i København opleve prisstigninger inden for børnepasning. Københavns forældre må se frem til betydeligt højere udgifter til børnepasning, da byen planlægger at hæve priserne i begyndelsen af det kommende år.

Især forældre, der har børn i dagpleje, vil mærke prisstigningerne tungt, da de må forvente en årlig merudgift på 2.424 kroner, hvilket fører til en samlet månedlig udgift på 3.775 kroner.

Disse ændringer i priserne er resultatet af beslutninger truffet af Københavns Kommunes Borgerrepræsentation som en del af deres budgettilpasninger.

Det skriver KøbenhavnLIV.

Prisstigningerne vil også påvirke andre former for børnepasning. Forældre til vuggestuebørn vil opleve en årlig stigning på 1.524 kroner i udgifter til pasning, mens prisen for børnehave- og fritidshjemspasning for børn i alderen 6-9 år vil stige med lidt over 1.000 kroner om året.

Der vil også være mindre prisstigninger for pasning på fritidsklubber (for 10-11-årige) og juniorklubber (12-13-årige).

Selvom prisstigningerne kan føles som en økonomisk byrde for Københavns forældre, bliver de implementeret som en nødvendig del af budgettet med det formål at styrke kommunens økonomi.