Trækker stikket: Pernille Skipper træder tilbage

10/02/2021 09:43

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Enhedslisten har inviteret til pressemøde klokken 11.45, og ifølge flere medier vil dette handle om partiets politiske ordførers farvel til partiet.

Ifølge en meddelelse fra partiet selv, vil pressemødet handle om ”omkonstituering i Enhedslistens folketingsgruppe”, og der er derfor god grund til at tro, at Pernille Skipper efter ti år i folketinget for partiet, og fire år som politisk ordfører, nu trækker sig tilbage.

De mener blandt andre Ritzau og TV 2 at have erfaret.

Enhedslisten er bygget lidt anderledes op end andre partier. Det vil sige at man i partiet hverken har en formand eller en politisk leder, men at højeste position i partiet er politisk ordfører.

Derudover har partiet et selvvalgt rotationsprincip. Der ifølge partiet selv skal sørge for at ingen ”gror fast til taburetterne og bliver levebrødspolitikere”

Det er denne ordning der gør, at Pernille Skipper nu må give taburetten videre, og alt tyder på at den næste politiske ordfører i Enhedslisten vil blive den 29-årige Mai Villadsen, der har siddet i folketinget siden 2019.

Enhedslisten har endnu ikke kommenteret spekulationerne offentligt, men med så mange medier der mener at kende til det præcise indhold af formiddagens pressemøde, er det ganske givet et spørgsmål om få timer, før Enhedslisten har en ny frontfigur.