Tjek din e-boks: Vigtigt brev på vej til 1 million danskere

12/06/2023 07:03

|

Redaktionen

Foto: MGDK
En million danskere får et vigtigt brev i deres e-boks.

Mest læste i dag

I den nærmeste fremtid vil et enormt forskningsprojekt berøre en million danske kvinder, som vil modtage et brev i e-Boks. Dette ambitiøse studie, med titlen 'Safe Choice', er designet til at forstå bedre, hvilken prævention der bedst passer til den individuelle kvinde.

Det rapporterer DR.

Projektet ledes af postdoc og medstifter, Amalie Lykkemark Møller, som fremhæver, at hovedfokusset er på de potentielle bivirkninger forbundet med forskellige præventionsformer.

Kvinder har forskellige risici for at opleve disse bivirkninger, og det er netop dette område, forskningsprojektet håber at kaste lys over.

Det overordnede mål med forskningsprojektet er at skabe en app, som kan gøre det nemmere for kvinder at vælge den rette prævention. Appen vil fungere som et online værktøj, hvor brugeren kan indtaste sine personlige oplysninger og modtage et kvalificeret bud på de mulige bivirkninger, der kan opstå ved brug af forskellige præventionsmetoder.

Gennem denne brugerdefinerede tilgang ønsker forskerne bag 'Safe Choice' at give kvinder et bedre overblik over, hvad de potentielt kan risikere ved at træffe et bestemt valg af prævention.