Sygehus fik ekstra coronabonus til belønning af ansatte: Gav alle pengene til ledere

16/11/2020 09:52

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Bispebjerg Hospital er havnet i modvind, efter at en belønningspulje til ansatte på anæstesiafdelingen, er blevet givet til en gruppe ledere.

Afdelingen, der arbejder inden for specialerne bedøvelse, forgiftning, intensiv pleje og smertebehandling, og har trukket et stort corona-læs i løbet af året.

Derfor fik afdelingen en pulje på 250.000 kroner, til at belønne de ansatte, men denne pulje kommer størstedelen af dem altså ikke til at se noget til. – Det skriver TV 2, efter at være kommet i besiddelse af det brev, afdelingen sendte til de ansatte.

Ikke nogen nem opgave

Afdelingsledelsen skriver ifølge TV 2 i brevet:

” Det har ikke været nogen nem opgave, da alle har bidraget til det store arbejde,”

” Vi kunne vælge at tørre et tyndt lag ud over alle, som så – efter skat- kunne købe et par flasker rødvin, eller fokusere puljen så engangstillægget reelt kunne mærkes,” – Skriver afdelingsledelsen i brevet, som forklaring på fordelingen af puljen, og fortsætter:

” Vi har valgt den sidste løsning og givet engangstillæg til en gruppe, primært mellemledere der har løftet en ekstraordinær indsats i forbindelse med omstilling af hospitalet til covid-19-situationen,”

Puljen bliver ikke omfordelt

Ifølge B.T. har brevet skabt frustration hos de godt 300 ansatte på afdelingen, men på trods af kritikken vil puljen altså ikke blive omfordelt.

Det siger Anne Jestrup, der er øverste hospitalsdirektør for Bispebjerg Hospital.

Hun forklarer at alle medarbejdere har fået de ydelser, ud over den normale løn, som de er berettiget til.

Hun udtaler til TV 2 – ” Det ændrer ikke ved, at der er en uheldig situation i den afdeling, der gør, at man skal have en drøftelse om de her ting. Jeg ville ønske, at man havde set bredere i afdelingen og havde tænkt i at tilgodese både ledere og medarbejdere,”