Syditaliensk by kæmper med tomme boliger: Sælges for en slik

26/06/2024 16:17

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Wikimedia Commons
Ved køb af en bolig forpligter man sig til en renovering.

Mest læste i dag

Hvert år rejser mange danskere til det solrige Italien, der ligner en støvle på landkortet, for at holde ferie.

Nu har du dog muligheden for at skaffe dig en permanent feriebolig, for den lille by Sambuca di Sicilia har igen tiltrukket opmærksomhed ved at sætte en række huse til salg med en startpris på kun tre euro.

Det rapporterer CNN.

De imponerende boligauktioner har tidligere tiltrukket købere fra hele verden, og nu håber byen at gentage succesen fra 2019 og 2021.

Sambuca di Sicilia har en befolkning på 5.800 indbyggere.

De 12 huse, der kommer under hammeren, varierer i størrelse fra 50 til 80 kvadratmeter og strækker sig over en til tre etager. Mange af dem har balkoner og originale, grønmalede døre.

Ifølge borgmester Giuseppe Cacioppo er husene strukturelt sunde, men de trænger til en modernisering. "Udlændinge strømmer til for at købe vores huse, det har virkelig været en succes," siger borgmesteren til CNN.

Sambuca di Sicilia blev berømt i 2019, da byen annoncerede salg af 16 huse til én euro. To år senere gentog de succesen med huse til to euro, hvilket har tiltrukket mange købere og givet byen et økonomisk løft. Borgmesteren nævner, at byen har haft en omsætning på 20 millioner euro fra nye butikker, kontrakter med arkitekter og entreprenører samt nye boliger.

En af de faktorer, der har bidraget til Sambuca di Sicilias projekt, er, at de lokale myndigheder ejer boligerne. Dette adskiller sig fra andre lignende projekter, f.eks. i Patrica syd for Rom, hvor det har været svært at finde ejerne af de tomme huse.

Har kun få krav

Auktionen fungerer ved, at husene sælges til højestbydende. Vinderbudet bliver placeret i en lukket kuvert og åbnet foran en dommer efter ansøgningsfristens udløb.

Tidligere auktioner har set husene blive solgt for alt mellem én og 25.000 euro, med de fleste solgt i intervallet 5.000 til 10.000 euro.

For at deltage i auktionen skal køberne betale en indskudsgaranti på 5.000 euro, som tilbagebetales, hvis budet ikke vinder. Køberne forpligter sig også til at færdiggøre renoveringsarbejdet inden for tre år for at undgå at miste deres indskudsgaranti.