Sundhedsdatastyrelsen advarer danskerne om 'Sundhed.dk': Pas på

10/10/2023 18:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Sundhed.dk står bag appen 'Min Sundhed. Genrefoto: Sundhed.dk
Sundhed.dk er Danmarks samlede adgang til det digitale sundhedsvæsen.

Mest læste i dag

Med en solid omdømme for sin pålidelighed og ajourført information inden for sundhedsemner har sundhed.dk i adskillige år fungeret som en betydningsfuld kilde for både borgere, sundhedsprofessionelle og myndigheder.

På hjemmesiden samt i appen 'Min Sundhed' kan brugere få en oversigt over deres helbred og eventuelle sygdomme.

Beklageligvis er sundhed.dk, som en veletableret platform, der nyder stor tillid, også blevet et mål for cyberkriminelle.

Forfalskede e-mails, som udgiver sig for at være afsendt af sundhed.dk, udgør en stigende trussel. Disse e-mails indeholder ofte ondsindet software eller forsøger at opsnappe personlige oplysninger.

Nu er endnu en af disse e-mails kommet frem i lyset, og som følge heraf har Mit Digitale Selvforsvar valgt at udsende en advarsel til danskere:

"Mange borgere modtager i øjeblikket falske e-mails, der angiveligt er fra Sundhed.dk. I disse e-mails påstås det, at Sundhed.dk ønsker at informere dig om retten til refusion af medicinske udgifter.

Disse e-mails stammer ikke fra Sundhed.dk, og det er derfor vigtigt, at du undlader at klikke på de medfølgende links. Slet e-mailen med det samme."

Foto: Mit Digitale Selvforsvar