Stort smitteudbrud på sygehus: Det er meget alvorligt

30/12/2020 10:37

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et smitteudbrud har ramt sygehuset i Silkeborg, hvor både patienter og personale er testet positive, og det vækker stor bekymring på sygehusets gange.

Det er hospitalsdirektøren i Hospital Midt, Thomas Balle Kristensen, der overfor Midtjyllands Avis har bekræftet smitteudbruddet på sygehuset, dog uden at oplyse præcist hvor mange smittede det drejer sig om.

Ifølge Midtjyllands Avis er der tale om omkring 15 patienter og 10 ansatte på afdeling M1.

Thomas Balle Kristensen oplyser at det endnu ikke vides hvordan smitten har spredt sig på sygehuset, men at man har en mistanke om at en patient har bragt smitten med sig ind på sygehuset.

Den pågældende patient var testet negativ ved indlæggelsen men blev senere konstateret positiv.

” Det er selvfølgelig meget alvorligt, at en del patienter er smittet. Og det er ulykkeligt, hvis det er sket i forbindelse med hospitalsopholdet,” – Udtaler Thomas Balle Kristensen til Midtjyllands Avis, og tilføjer – ”Det kan vi ikke udelukke,”

Smitteudbruddet har betydet at adskellige ansatte på sygehuset i øjeblikket er hjemsendte eller sygemeldte, og derfor henvises akutte patienter der ellers skulle have været på sygehuset, til behandling i Viborg.