Stigning på 400 procent træder i kraft ved årsskiftet: Dårlige nyheder for disse danskere

08/10/2023 07:29

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu er der trist nyt til disse danske bilejere.

Mest læste i dag

Det er vigtigt at være opmærksom, hvis du ejer en bil og falder inden for denne kategori.

Aarhus Kommune har netop annonceret et nyt budgetforlig, der vil markant hæve omkostningerne for beboerlicenser til parkering.

Fra det kommende år forventes prisen på en sådan licens at stige fra 500 kroner til 2500 kroner årligt, hvilket repræsenterer en voldsom stigning på hele 400 procent. For elbilejere vil det tidligere gratis alternativ nu koste 500 kroner om året.

Rådmand Nicolaj Bang forklarer til TV 2 Østjylland, at hensigten er at reducere trafikken i byen og samtidig støtte den grønne omstilling.

Det er også ingen hemmelighed, at kommunen forventer at indhente 25 millioner kroner gennem disse nye takster, som alle skal bidrage til den grønne omstilling.

Ikke desto mindre har denne drastiske prisstigning ført til bekymringer hos flere grupper.

Især hos FDM, Danmarks største interesseorganisation for bilejere, som ser meget kritisk på denne udvikling:

"Det vil have en alvorlig indvirkning," siger chefkonsulent Dennis Lange, der især udtrykker bekymring for bilejere med lavere indkomster:

"Dette er også den gruppe, som ikke har økonomisk råderum til at investere i de nye elbiler, der ofte koster omkring 400.000 kroner," tilføjer han.

Studerende i Aarhus er ligeledes urolige, da flere lokale beboere har påpeget, at det vil udgøre en betydelig byrde for unge bilister, der samtidig er i gang med deres uddannelse.

Så spørgsmålet, der melder sig, er, om denne prisstigning er en nøje overvejet handling i kampen for en mere bæredygtig by, eller om den blot udgør en økonomisk byrde for beboerne.