Stort coronaudbrud i folketinget: Statsministeren i fare?

03/11/2020 14:44

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

I løbet af meget kort tid, har corona-virus for alvor gjort sit indtog på Christiansborg, hvor fem folketingsmedlemmer er testet positiv, og seks ministre er gået i karantæne, efter at have været i kontakt med smittede.

Det står faktisk så skidt til, at administrationen på Christiansborg har besluttet, at både tirsdagens afstemninger og en udvidet spørgetime med statsministeren er blevet aflyst.

Mette Frederiksen selv, er nu under mistanke for at være smittet, efter at justitsminister Nick Hækkerup via et Facebookopslag kunne fortælle at han har ladet sig teste efter symptomer. ” Jeg er i dag blevet testet for corona, fordi jeg desværre er blevet syg med symptomer. Jeg holder mig derfor hjemme, indtil jeg forhåbentlig har fået et negativt svar og i øvrigt føler mig rask”

Konservatives corona

Men ikke kun Socialdemokratiet er ramt af corona. De Konservative har nu også fået konstateret tre smitte tilfælde, hvoraf den ene er partiformand Søren Pape Poulsen. Partiet har derfor taget konsekvensen, og hjemsender ansatte til og med næste uge. Det oplyser Søren Vangsøe, der er generalsekretær i partiet.

Møde om potentiel lukning

Der er nu indkaldt til møde i folketingets Præsidium hvor man vil diskutere hvorvidt folketinget kan holde åbent. Pia Kjærsgaard, der er medlem af præsidiet for DF, kan ikke afvise, at en mulig nedlukning kan komme på tale. ”Det frygter jeg selvfølgelig, men skal vi gøre det, så må vi jo gøre det. Det her er en alvorlig situation, og vi er ramt af det”