Sjælden mønt er 'mange penge' værd: Men kun hvis den har denne særlige detalje

19/10/2024 06:34

|

Sebastian Ilsøth

Foto: TikTok
Denne 50p-mønt kan måske gemme sig et sted i din samling, men du skal være heldig at finde en særlig detalje i designet, hvis du skal score den helt store gevinst.

Mest læste i dag

Visse mønter i livet har større værdi end andre. I de seneste måneder har eksperter opfordret folk til at gennemgå deres samlinger for sjældne og værdifulde mønter. For nylig har der været stor opmærksomhed omkring en sjælden 2p-mønt, der kan indbringe omkring 8.900 kroner, hvis du skulle være så heldig at eje den.

TikTok-brugeren @CoinCollectingWizard har nu delt et vigtigt tip med sine 200.000 følgere, hvor han opfordrer dem til at undersøge, om de måske har en værdifuld mønt liggende. I en video fokuserer han på Benjamin Bunny 50p-mønten, som har et portræt af den afdøde dronning Elizabeth II på forsiden.

"Hvis dronningen vender på hovedet på din 50p-mønt, kan den være mange penge værd. Dette skyldes en fejl i designet, hvor møntens for- og bagside ikke vender samme vej," forklarede han i sin video, som Daily Record har gengivet.

Fejlen opstod under prægningsprocessen, hvor dronningens hoved blev vendt i en anden retning end normalt på forsiden af Benjamin Bunny-mønten. "Når du vender mønten, skal dronningens hoved vende samme vej som Benjamin Bunny. Hvis det ikke gør det, har du fundet en sjælden fejl, der kan være meget værd," fortsatte han. Mønter med denne fejl er stadig lovlige betalingsmidler, så længe den oprindelige mønt stadig cirkulerer.

Som en afsluttende bemærkning nævnte han, at man nemt kan finde sådan en mønt i byttepenge, især hvis man for nylig har været i Storbritannien.

"Fejlagtige mønter kan ofte sælges for meget mere end deres nominelle værdi, så det er helt klart noget, man bør være opmærksom på, da de nemt kan blive overset," sagde han.

Han opfordrede møntsamlere til at tjekke deres Benjamin Bunny 50p-mønter, hvis de har nogen liggende derhjemme. Videoen har fået en overvældende positiv modtagelse med mange kommentarer.

"Fantastisk video! Jeg har en," skrev en bruger, mens en anden indrømmede: "Jeg har mange fejlmønter." En tredje kommenterede: "Ja, dronningen vender på hovedet på min," hvilket betyder, at vedkommende måske har en værdifuld mønt.