Sender advarsel til samtlige borgere om denne besked fra 'MobilePay'

29/10/2023 05:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Danskerne er nu blevet advaret.

Mest læste i dag

Danskerne bør udvise forsigtighed.

En vigtig advarsel vedrørende en specifik besked fra 'MobilePay' er blevet udsendt på appen 'Mit Digitale Selvforsvar'. I beskeden hævdes det, at oplysningerne om din 'MobilePay-konto' er udløbet, og som følge heraf vil dine transaktioner være begrænset til 70 DKK. Dette er imidlertid en svindel.

Nedenfor kan du læse hele advarslen vedrørende beskeden fra 'MobilePay', som er blevet distribueret via 'Mit Digitale Selvforsvar':

Der er fortsat en betydelig grund til at udvise forsigtighed over for sms'er, der påstår at komme fra MobilePay og beder om bekræftelse af personlige oplysninger. Disse henvendelser udgør forsøg på svindel.

I sms'en angives det, at "oplysningerne om din MobilePay-konto er udløbet, og derfor vil dine transaktioner være begrænset til 70 DKK."

Svindlerne anmoder dig kun om at klikke på det vedlagte link for at opdatere dine oplysninger.

Undlad at gøre dette. Sms'en er falsk og ikke afsendt af MobilePay. Hensigten er at lokke personlige oplysninger ud af dig via det medsendte link.

I tidligere lignende sager har MobilePay understreget, at de aldrig anmoder om personlige oplysninger via sms, e-mail eller andre uanmodede henvendelser.

Husk følgende:

• Vær kritisk over for afsenderen og emnet. Svindlere er dygtige til at få sms'er til at ligne legitime henvendelser fra MobilePay, banker eller myndigheder.

• Undlad at afgive personlige oplysninger ved at klikke på links i e-mails eller sms'er. Log altid direkte ind i appen eller på hjemmesiden.

• Undgå at klikke på links i e-mails og sms'er. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt beskeden stammer fra MobilePay, kan du altid kontakte dem gennem officielle kanaler.

Foto: Mit Digitale Selvforsvar