Rigshospital advarer forældre: Pas på denne type skade i hjemmet

05/02/2021 09:56

|

Lukas Jepsen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Rigshospitalet har nu i en pressemeddelelse advaret forældre mod forbrændingsskader på børn, efter en stor stigning af uheld i danske hjem.

På Rigshospitalet har man over den seneste tid skulle behandle en type skader, langt mere end normalt. Mindre børn der bliver skoldet i hjemmet, ofte er en kop varm kakao eller lignende synderen.

”Vi oplever lige nu en stigning i antallet af børn, der kommer til skade med varme ting i køkkenet. Det er ofte mindre børn, som kommer til skade, og i øjeblikket er der en markant stigning af børn, der er blevet skoldet,” – Siger overlæge for Afdeling for Plastikkirurgi og Brandsårsbehandling på Rigshospitalet, Rikke Holmgaard, i en pressemeddelelse.

Ifølge Rigshospitalet kan stigningen skyldes tiden med hjemmeskoling, hvor børn har brugt langt mere tid i hjemme og køkkenet, og derudover spiller vinterkulden sandsynligvis også en rolle – Det skriver TV 2 Lorry.

”Under nedlukningen i foråret havde vi ingen børn indlagt med skoldninger, men lige nu er både børn og voksne flere og mere hjemme end normalt. Samtidig er vejret blevet koldt, og det indbyder selvfølgelig til kagebagning og varm kakao, og det kan måske spille ind på udsvinget,” – Siger Rikke Holmgaard.