Putin fastslår: Dette bestemmer udfaldet af krigen for Ukraine

02/02/2024 06:52

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Putin slår fast, at særligt én ting bestemmer udfaldet af krigen for Ukraine.

Mest læste i dag

Den vedvarende konflikt mellem Rusland og Ukraine intensiveres, og i denne sammenhæng har den russiske præsident Vladimir Putin fremsat en betydningsfuld erklæring, hvor han hævder, at Moskva skal afgøre Ukraines fremtid.

Den dristige udtalelse kommer midt i en periode præget af stigende spændinger og fortsatte militære sammenstød i regionen, ifølge Kyiv Post.

Putins proklamation kom kort efter, at Ukraines præsident Volodymyr Zelensky appellere til vestlige ledere i Schweiz om øget våben- og finansiel støtte til Ukraine.

Den russiske præsident understregede, at initiativet i konflikten ligger hos de russiske væbnede styrker og advarede om alvorlige konsekvenser for Ukraines statsdannelse, hvis den nuværende situation fortsætter. Dette markerer en markant kontrast mellem de to nationers fortællinger og strategier.

I en tv-transmitteret tale anklagede Putin også Kyiv for barbariske handlinger, især beskydningen af den russiske grænseby Belgorod, der angiveligt resulterede i 20 dødsfald i december. Han kritiserede disse handlinger som angreb på fredelige bosættelser ved brug af vilkårlige våben.

Det er værd at bemærke, at Putin selv står over for arrestordrer fra Den Internationale Straffedomstol for påståede krigsforbrydelser.

Men historien stopper ikke her. FN har rapporteret, at mindst 10.000 ukrainske civile, herunder over 560 børn, er blevet dræbt, og mere end 18.500 er blevet såret, siden Putins invasion begyndte.

I mellemtiden blev Volodymyr Zelensky mødt med stående ovationer ved det årlige topmøde i Verdensøkonomisk Forum i Davos. Han udtrykte tillid til, at USA vil levere den foreslåede hjælpepakke på 60 milliarder dollars til Ukraine.

Samtidig opfordrede han vestlige erhvervsledere og regeringsudsendinge til at opfylde deres økonomiske løfter til Kyiv og understregede, at det kommende år vil være afgørende.