Prisen er i bund: Danskerne bør rejse hertil til sommer

24/06/2023 14:46

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock
Landet med masser af kyst, flotte storbyer samt lækker mad. Nu er det også voldsomt billigt.

Mest læste i dag

Den svenske krones kurs er inde i en deroute. Faktisk er den så absurd lav for tiden, at den nu har ramt det laveste niveau nogensinde.

Således hedder kursen nu små 63 danske øre for en svensk krone.

"Det er vanvittig lavt. Og det betyder, at det for en dansker er meget attraktivt at tage til Sverige," siger Ann Lehmann Erichsen, forbrugerøkonom i Sydbank, til B.T.

Derfor mener hun, at de danskere, der endnu ikke har besluttet sig for, hvor de skal hen til sommer, bør have Sverige være med i overvejelserne. 

Hun fremhæver blandt andet indkøbsmulighederne af tøj og sko og andre former for sager. Prisener, når først omregnet til danske kroner, er nemlig lave. 

Det er naturligvis muligt at registrere priserne, før du rejser fra Danmark, hvorefter du kan sammenligne med prisen, når du er i Sverige. 

Og derfor hedder bundlinjen altså: 

"Danskerne bør kraftigt overveje at vælge Sverige, hvis de står og mangler et sted at tage hen til sommer," siger Ann Lehmann Erichsen.

Den svenske krone er blevet ramt af faldende vækst i verdensøkonomien og en overraskende høj inflation i Sverige, som har medført rentestigninger.

Ifølge flere analytikere er det ikke utænkeligt, at den svenske valutas værdi kan falde yderligere den kommende tid.