Populær app skaber bekymring: Disse danskere bør slette den omgående

19/11/2023 10:39

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den populære app er forbudt i Canada.

Mest læste i dag

For ikke så længe siden iværksatte flere regeringer globalt initiativer mod TikTok og forbød appen på statslige telefoner. Nu står en ny app i rampelyset og er allerede blevet forbudt på statslige telefoner i Canada, ifølge Ekstra Bladet via BBC.

Canada har truffet beslutning om at forbyde den kinesiske beskedtjeneste WeChat på statslige mobile enheder, selvom der ikke er konkrete beviser for, at regeringsinformation er blevet lækket gennem WeChat.

Anita Anand, medlem af det canadiske organ, der regulerer sådanne forhold i landet, uddyber beslutningen og forklarer, at de anvender en risikobaseret tilgang til cybersikkerhed ved at fjerne adgangen til applikationer som WeChat på offentlige mobile enheder.

Tidligere på året frarådede Center for Cybersikkerhed (CFCS) brugen af TikTok på tjenstlige enheder. Ikke kun TikTok blev betragtet som en sikkerhedstrussel af CFCS, ifølge deres 'Håndbog i sikkerhed for mobile enheder'. Apps som Snapchat, Strava og Dropbox blev også anset som potentielle sikkerhedsrisici, og det anbefaledes derfor at slette dem.

Selvom WeChat ikke blev nævnt i håndbogen på det tidspunkt, er situationen nu ændret. CFCS har revideret deres anbefalinger og oplyser nu, at danske statslige ansatte bør undlade at have WeChat installeret på deres enheder. Derudover opfordrer CFCS alle til at være opmærksomme på app-adgangskrav og datatilgange samt undlade at downloade og bruge apps fra upålidelige leverandører. Personer fra de statslige myndigheder opfordres også til kun at installere et minimum af apps.