Politiet udsender advarsel: Ny svindelmetode har set dagens lys

17/08/2023 10:30

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det er vigtigt ALDRIG at udlevere sine oplysninger i telefonen, skriver politiet.

Mest læste i dag

Mens mange danskere nyder sommerferien, er der i øjeblikket en stigning i svindelforsøg, hvor bedragere forsøger at bedrage folk og få fat i deres penge.

Politiets Online Patrulje har netop offentliggjort en advarsel på deres Facebook-side angående dette emne.

Du kan finde linket til opslaget nederst i denne artikel.

I opslaget på Facebook fremhæves det, at personer med udenlandsk baggrund, der bor i Danmark, bør være særligt opmærksomme. Der er i øjeblikket rapporter om kriminelle, der ringer til dem og udgiver sig for at være ansat enten hos Europol, dansk politi eller Justitsministeriet.

Under samtalen på telefonen påstår svindlerne, at der er begået alvorlig kriminalitet vedrørende deres identitet. De hævder desuden, at politiet er i færd med at lukke alle deres konti og fryse deres penge for at bistå dem.

Svindlerne forsøger derefter at overtale ofrene til at flytte deres penge til en tilsyneladende sikker konto for at undgå, at politiet konfiskerer dem. Det er i denne fase, at de bedrageriske elementer opsamler oplysninger fra de intetanende ofre.

Politiet gør det klart i opslaget, at hverken de, banker eller andre myndigheder nogensinde vil anmode om pengeoverførsler eller afgivelse af personlige oplysninger som kontooplysninger, MitID eller CPR-numre.

Opslaget slutter med tre essentielle råd, der kan hjælpe dig med at undgå at falde i fælden:

  • Vær på vagt: Enhver anmodning om at overføre penge er sandsynligvis svindel.

  • Læg røret på: Det er bedre at afslutte samtalen tidligt, end at blive narret!

  • Hvis du er i tvivl, så kontakt din bank direkte, politiet (ved at ringe 114) eller en pålidelig person i din omgangskreds.

Du kan finde hele opslaget nedenfor: