Per er den seneste til at modtage absurd meddelelse i sin e-Boks: “Det er ikke tænkt igennem”

26/02/2024 11:29

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Dagens.dk
Listen vokser over danskere, der modtager frustrerende beskeder i e-Boks.

Mest læste i dag

Når det gælder indkrævning af skatter, forventer de fleste nok beløb af en vis størrelse. Alligevel oplevede Per Rosenmeyer Hjortshøj sammen med to andre danskere noget helt andet, da de tjekkede deres eBoks og opdagede krav fra Skat på beløb, der nærmest var ubetydelige og talt i småmønter.

Hjortshøj, som bor i Lystrup tæt på Aarhus, delte sin forbavselse over at have modtaget en regning på kun 38 øre i rente fra Skat. Denne minimale sum var resultatet af en forsinket betaling på registreringsafgiften for hans bil, men det var ikke størrelsen på beløbet, der overraskede ham.

"At sende regninger af denne størrelse er ikke gennemtænkt og er et tidsspilde," delte han sin forbløffelse med B.T.

Denne oplevelse er ikke unik. Tomas Karlsbjerg og Susanne Hansen har også modtaget meget små skattekrav på henholdsvis otte og 30 øre.

Tilsammen udgør disse tre krav 76 øre - et beløb, der svært kan ses som værende værd at forfølge administrativt.

Situationens absurditet bliver kun større af, at Gældsstyrelsen vil tage over, hvis disse småbeløb ikke betales til tiden.

Offentligheden har udtrykt forundring og kritiseret Skattestyrelsens måde at håndtere disse tilfælde på.

Skattestyrelsens respons på den offentlige forundring er formidlet af underdirektør Sune Thvilum-Kannegaard:

"Det kan virke underligt for nogle, at vi opkræver selv små beløb, som skyldes i skat af både borgere og virksomheder. Men vi følger reglerne, der siger, at alle rentebeløb, uanset størrelse, skal opkræves," siger han.

I lyset af debatten foreslår Per Rosenmeyer Hjortshøj og andre berørte en minimumsgrænse for skatteopkrævninger for at reducere den administrative indsats og den offentlige undren over krav, der er så små, at de svarer til prisen på et stykke tyggegummi.