Pas på 'Wangiri'-svindel: Disse telefonnumre skal du aldrig besvare

27/05/2024 13:07

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Det kan være fristene at tage opkaldet eller ringe tilbage, men lad for guds skyld være.

Mest læste i dag

Telefoniske svindelnumre er blevet mere sofistikerede og hyppige, hvor svindlere finder på nye måder at narre intetanende ofre til at afsløre personlige oplysninger.

Dette kan åbne dørene til følsomme persondata, og endnu værre, fri adgang til dine bankkonti.

Heldigvis kan du med et par enkle forholdsregler beskytte dig mod disse fupnumre og holde dine oplysninger sikre.

"Wangiri"-svindel: Et enkelt opkald kan koste dyrt

En af de mest udbredte svindelmetoder i øjeblikket er "Wangiri"-svindlen, hvor svindleren ringer kortvarigt op og lægger på efter første ring.

Dette trick spiller på folks nysgerrighed eller forventningen om en vigtig besked.

Når modtageren ser det ubesvarede opkald, kan de føle sig fristet til at ringe tilbage, hvilket aktiverer fælden og kan medføre dyre telefonregninger eller aktivering af kostbare tjenester, som tømmer offerets bankkonto.

Kend de farlige numre: Undgå opkald fra disse præfikser

Svindlere skifter ofte telefonnumre for at undgå at blive fanget. Dog er der nogle internationale præfikser, der bør vække mistanke, hvis du ser dem på din telefon.

Disse præfikser inkluderer +255 (Tanzania), +371 (Letland), +375 (Hviderusland), samt +44 (Storbritannien), +53 (Cuba), +216 (Tunesien), +373 (Moldova) og +383 (Kosovo).

Hvis du ser et opkald fra et af disse numre, bør du straks ignorere det, medmindre du helt specifikt går og venter på et opkald fra et af disse lande.

Svindelstrategier: Hvordan svindlere fanger deres ofre

Opkaldene sker ofte om natten eller i arbejdstiden, når det er mindre sandsynligt, at du vil besvare dem med det samme. Dette øger chancen for, at du ringer tilbage senere.

Nogle gange efterlader svindlerne en besked, der beder dig om at ringe tilbage til det samme nummer. Når du gør det, forsøger de at holde dig på linjen så længe som muligt for at påføre dig høje omkostninger.

Sådan undgår du at blive et offer

Den bedste måde at beskytte dig selv på er at ignorere disse opkald helt.

Hvis du modtager gentagne opkald fra det samme nummer, kan du blokere det. Vær dog opmærksom på, at svindlere ofte skifter nummer for at undgå at blive blokeret. Vær derfor altid på vagt over for opkald fra ukendte numre og undgå at ringe tilbage til dem.

Afslutningsvis, ved at være opmærksom på disse svindelmetoder og tage de nødvendige forholdsregler, kan du undgå at blive et offer og beskytte dine personlige oplysninger og økonomi.