Overraskende mange danskere ved ikke, hvad dette skilt betyder

03/12/2023 10:27

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Maps
Cirka hver anden dansker forstår ikke, hvad skiltet med zone 40 betyder.

Mest læste i dag

Der er i dag et stort antal forskellige former for trafikskilte, der angiver de gældende regler på vejen.

Nogle af disse skilte er blevet introduceret efter, at folk har fået deres kørekort, så det er helt acceptabelt, hvis man ikke nødvendigvis kan genkende hver enkelt type skilt.

Dog er der mange skilte, som har eksisteret i lang tid, og desværre er der flere af disse, som danskerne ikke er særlig gode til at forstå.

Nedenfor kan du læse en tidligere artikel om et andet vejafmærkningsskilt, som alt for mange danskere har svært ved at tolke.

40-zonen

Dette skilt ved kun cirka hver anden dansker, hvad betyder.

Skiltet, der vises øverst i denne artikel, er et såkaldt '40-zone'-skilt. Det ses typisk i områder, hvor der er boliger.

Men hvad betyder dette skilt egentlig, og hvorfor er der så mange danskere, der ikke er klar over, hvad det præcist betyder?

Ifølge en artikel fra FDM har kun 52% af danskerne, altså cirka hver anden, forstået betydningen af skiltet. De resterende 48% forstår derfor ikke skiltets nøjagtige betydning.

En betydelig del af danskerne tror fejlagtigt, at skiltet angiver, at man maksimalt må køre 40 kilometer i timen, når man passerer det. Dette er dog ikke tilfældet.

Skiltet fungerer blot som en anbefaling, og man bør derfor ikke overskride 40 kilometer i timen, men man vil ikke blive straffet, hvis man kører med den faktisk tilladte hastighed. Oftest vil det være 50 kilometer i timen, da skiltene ofte er placeret i byområder.

Det samme gælder, hvis man ser et andet blåt skilt, hvor der står "Zone" og f.eks. "30". Man må gerne køre hurtigere end 30 kilometer i timen, men det anbefales ikke at gøre det.