Over 300.000 danskere modtager vigtigt brev: Dette skal du være opmærksom på

24/05/2023 12:31

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
Det er vigtigt at forholde sig til brevet fra Skattestyrelsen.

Mest læste i dag

Hvis du er blandt de danskere, der forventer at skulle betale enten restskat eller få overskydende skat på over 5.000 kroner for det aktuelle år, er det vigtigt at være opmærksom, hvis du modtager et brev fra Skattestyrelsen eller allerede har modtaget et.

I de seneste uger har styrelsen udsendt cirka 214.000 nye forskudsopgørelser, og der er flere på vej. I alt vil over 300.000 borgere få en ny forskudsopgørelse, skriver Depechen ifølge Nyheder24.

Skattestyrelsen udsender forskudsopgørelserne med det formål at regulere danskernes skat løbende, så både restskat og overskydende skat undgås, når året har passeret.

Kun et tilbud

Den nye forskudsopgørelse, og dermed det nye skattekort, er kun et tilbud, men det træder automatisk i kraft, medmindre du selv gør noget.

Hvis du ikke ønsker, at den nye forskudsopgørelse skal træde i kraft, skal du gå ind på skat.dk og annullere den. Du har dog kun 15 dage til at gøre dette.

Alternativt kan du altid indtaste nye oplysninger, og så vil du modtage endnu en forskudsopgørelse, som træder i kraft allerede fra den følgende måned.

Hvis du annullerer den nye forskudsopgørelse, ændrer Skattestyrelsen ikke noget for dig.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at den nye forskudsopgørelse ikke er en garanti for hverken restskat eller overskydende skat, da den er baseret på de oplysninger, som Skattestyrelsen allerede har kendskab til.