Nye tal overrasker: Danmark tager førstepladsen

04/09/2023 17:00

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nye tal fra Danmarks Statistik overrasker.

Mest læste i dag

Danmarks Statistik har præsenteret bemærkelsesværdige data, som giver et overraskende indblik. De statistikker, der er blevet delt, afslører, at ældre danskere rangerer blandt de mest teknologisk kyndige borgere i EU. Især deres engagement i netbank, nyheder og sociale medier er bemærkelsesværdigt.

I virkeligheden har hele 97 procent af den danske befolkning i aldersgruppen 60 til 74 år benyttet internettet i første halvdel af 2023. Dette betyder, at danske ældre topper listen som de mest teknologiske borgere i EU, som det er blevet rapporteret af Ekstra Bladet.

Disse tal understreger, at danske ældre i stigende grad omfavner digitale platforme som netbank, nyheder og sociale medier.

Sammenlignet med EU, hvor 36 procent af ældre mellem 65 og 74 år anvender netbank, var tallet i Danmark næsten 90 procent i 2022.

Dette år har også set en betydelig stigning inden for brugen af sociale netværkstjenester blandt danskere i aldersgruppen 60 til 74 år, med en ti procentpoint stigning sammenlignet med året før.

På nyhedsfronten har der også været en stigning. Sidste år læste 75 procent af denne aldersgruppe nyheder online, mens tallet i år er steget til 80 procent.

Forpligtet til at kommunikere

Det skal bemærkes, at i Danmark er digital kommunikation med det offentlige næsten obligatorisk, med visse undtagelser, primært for borgere, der ikke kan benytte digitale løsninger. Det er ofte personer over 65 år, der undtages, som indikeret af tal fra Digitaliseringsstyrelsen. I 2018 var næsten 30 procent af ældre over 65 undtaget fra digital post, men denne andel faldt til 20 procent sidste år. Således er næsten 340.000 danskere undtaget fra at modtage digital post.