Nu er det helt slut med grænsehandel

07/11/2020 10:50

|

Henrik Rothenbücher

PR FOTO: Fleggaard

Mest læste i dag

Det oplyser Udenrigsministeriet på deres hjemmeside.Det fremgår her, at hele Danmark fra søndag 8. november vil blive erklæret for risikoområde.

Ved indrejse i Tyskland med enten fly, færge, tog eller bus vil man få udleveret en formular, der skal udfyldes. Den er kendt under navnet 'public health passenger locator form'.

Hvis man er kørende i bil, har man selv pligt til at rette henvendelse til de lokale myndigheder, efter at have passeret den tyske grænse. Her vil man også få udleveret den omtalte formular.

Du kan finde de lokale sundhedsmyndigheder ved at indtaste dit postnummer på denne side. Efter dit postnummer er indtastet, vises adresse og kontaktoplysninger på de lokale sundhedsmyndigheder, som du skal rette henvendelse til.

I en periode vil det derfor ikke være muligt for danskerne at køre over grænsen, hvis de ønsker at handle i en af grænsebutikkerne.

Det understreger Det Danske Generalkonsulat i Flensborg på Facebook, hvor de ifølge B.T. skriver det følgende:

"Dagsturisme er ikke længere gennemførligt, da karantænereglerne skal kunne overholdes."

Er du grænsependler, er der ikke noget at være bekymret for. Er du det, så er du nemlig undtaget af de nye restriktioner, hvorfor det ikke er et krav, at du går i karantæne. Det oplyser Udenrigsministeriet.

Restriktionerne er desuden også gældende for rejsende, der kommer fra både Færøerne og Grønland.

I dag, lørdag 7. november, er derfor danskernes sidste mulighed for at handle i grænsebutikkerne i en periode. Det er ikke offentliggjort, hvornår restriktionerne vil blive løftet, så det igen er muligt at handle i grænsebutikkerne eller passere den tyske grænse, uden at skulle i karantæne.