NORLYS annoncerer kæmpe nyhed - og det er godt nyt for rigtig mange danskere

28/10/2023 12:12

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu er der godt nyt til en lang række danskere.

Mest læste i dag

Norlys og Burger King Danmark har indgået et nyt samarbejde med det formål at tilbyde lynopladning til elbiler ved Burger Kings restauranter. Norlys har underskrevet en aftale med Burger King Danmark om at installere mindst 50 lynladestationer med en kapacitet på 300 kW ved adskillige af fastfood-kædens restauranter.

Dette initiativ, som er blevet annonceret af Norlys, vil føre til opstillingen af de nye lynladere senest inden udgangen af 2024. Samtidig planlægger Burger King at etablere nye restauranter ved adskillige af de Norlys-ladestationer, som energi- og telekoncernen har planer om at opføre i hele landet det kommende år.

Mads Brøgger, direktør for Norlys' energiforretning, udtaler, "For os er partnerskaber med virksomheder som Burger King afgørende for at skabe et sammenhængende opladningsnetværk og samtidig tilbyde en helstøbt oplevelse for vores kunder. Her kan opladningstiden udnyttes til at nyde en burger eller en kop kaffe."

Hver af de nye 300 kW opladestationer vil have to opladeporte, hvilket betyder, at samarbejdet mellem Burger King og Norlys resulterer i over 100 nye lynopladningsmuligheder.

Carsten Lambrecht, administrerende direktør for Burger King Danmark, udtrykker sin glæde over samarbejdet og udtaler: "Jeg er glad for, at vi hos Burger King kan bidrage til at styrke det danske opladningsnetværk og fremme grøn transport. Det er vigtigt for os at have en positiv indflydelse på de lokalsamfund, hvor vores restauranter er placeret, og samarbejdet med Norlys repræsenterer en ny måde at skabe lokal værdi. Vi ser frem til at tilbyde vores lækre burgere til elbilejere."

Opgør med rækkeviddeangst

Dette nye partnerskab mellem Norlys og Burger King betyder, at omkring 25 byer med en Burger King-restaurant vil have lynopladningsmuligheder for op til fire elbiler på samme tid. For hver restaurant, hvor der installeres opladestationer, vil der være mindst to lynladere med to opladeporte hver.

Mads Brøgger siger, "Vi er klar over, at en af de største hindringer for at vælge en elbil stadig er frygten for, at den ikke kan køre langt nok. Ved at placere lynopladere ved Burger Kings restauranter giver vi nye opladningsmuligheder både lokalt og på landsplan til alle elbilejere og fremmer dermed betingelserne for grøn transport."

Det skal bemærkes, at Norlys har et åbent opladningsnetværk, hvilket betyder, at lynladere ved Burger Kings restauranter vil være tilgængelige for alle elbilejere.