Meta med ændringer: Vil indføre brugerbetaling for Facebook og Instagram

16/09/2023 07:32

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
I næsten to årtier har det været en gratis fornøjelse, men i fremtiden kan det være nødvendigt at tage kreditkortet frem, hvis du vil fortsætte med at bruge Facebook og Instagram. Dette gælder dog kun, hvis du ønsker at opleve en fuldstændig annonceringsfri platform.

Mest læste i dag

Hvis du er træt af at blive bombarderet med reklamer, mens du scroller gennem Facebook og Instagram, kan der være en løsning på vej. Meta, selskabet bag de to populære sociale medieplatforme, overvejer at lancere reklamefrie versioner i EU-landene.

Dog vil dette kræve en vis form for betaling fra brugerne. Beslutningen kommer som svar på EU's retningslinjer og domstolsafgørelser, der sætter begrænsninger på Metas muligheder for at indsamle data, ifølge en rapport fra New York Times.

Selvom Meta endnu ikke har officielt bekræftet disse planer, har tre anonyme kilder, der er velindformeret om processen, udtalt sig til New York Times.

Det er stadig uklart, hvor meget brugerne skal betale for denne tjeneste.

Den potentielle indførelse af en betalingsmodel udgør Metas respons på de strammere EU-retningslinjer for dataindsamling. Det synes som om, virksomheden forsøger at finde alternative måder at generere indtægter på, der er i overensstemmelse med EU's regler.

Det er endnu uklart, hvor meget Meta planlægger at opkræve for adgang til de reklamefrie udgaver af Facebook og Instagram, og det er også uvist, om Meta har til hensigt at implementere denne ændring uden for EU.