Læge advarer: Af denne ulækre årsag bør du aldrig sove uden tøj

19/06/2023 20:48

|

Redaktionen

Lægen fraråder, at man sover nøgen, uanset om man sover alene eller sammen med en partner - og årsagen er ulækker.

Mest læste i dag

Der har i mange år været debat om, hvorvidt man burde sove med eller uden tøj om natten. Nu har en læge forklaret, hvorfor man ikke bør sove nøgen.

Lægen har formået at skabe debat på TikTok, efter at have delt en video, hvori han fraråder, at man sover nøgen om natten. Årsagen til, at man ikke skal gøre dette, er knap så lækker.

Dr. Anthony Youn, der er kendt under brugernavnet @tonyyounmd på det sociale medie, deler regelmæssigt informativ indhold med sine følgere. En af hans seneste videoer handler om, hvorfor det er uhygiejnisk at sove nøgen.

I videoen forklarer Dr. Anthony Youn, der er plastikkirurg i USA, at du ikke bør sove nøgen, da den gennemsnitlige person 'prutter 15-25 gange om dagen'. En stor del af disse prutter kan blive sluppet løs, mens man sover.

"Dette kan ske, mens du sover, og en videnskabelig undersøgelse har vist, at hver gang du gasser, sender du også en lille mængde fækalt materiale ud," siger han, og fortsætter:

"Det er sandt, om end det ikke er lort. Den samme undersøgelse viser, at dine underbukser vil opfange disse partikler. Så af hensyn til din partner: behold dit undertøj på."

I kommentarfeltet til videoen understreger han dog, at det ikke altid er gældende, at man skal beholde undertøjet på.

"Til kvinderne: Hvis din gynækolog fortæller dig, at du skal sove uden undertøj, så lyt til vedkommende. For fyrene: tag dine underbukser på inden sengetid," skriver han i kommentarfeltet.

Siden videoen blev delt på TikTok, har den fået mere end 10 millioner visninger, og mere end 700.000 personer har givet den et like. Flere af seerne har også givet udtryk for, at de er overraskede over denne afsløring.

"15-25 gange om dagen? I det mindste overpræsterer jeg da på ét område," skriver en person i sjov, mens en anden blot skriver: "Min seng. Mit valg."

"Jeg sover alene resten af mit liv nu," lyder det fra en tredje bruger, der tilsyneladende synes det var en ulækker nyhed at få.