Kvickly kørte tilbud på alkohol: Men sagen tog en uventet vending

20/09/2023 13:38

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Det blev revet ned fra hylderne.

Mest læste i dag

I starten af ugen blev varehuschefen i Kvickly Nexø mødt med glæde, da han kom på arbejde og så, at kunderne havde taget godt imod weekendens tilbud. Dog opstod der en mindre udfordring, som TV 2 Bornholm rapporterede om.

Den lille udfordring bestod i, at flere flasker gin ikke havde passeret kassebåndet, inden de forsvandt ud af butikken og hjem til kunderne.

Det er tydeligt, at danske dagligvarebutikker kæmper med tyverier som aldrig før, og weekenden i Kvickly i Nexø er et levende eksempel på denne udfordring:

"Her er et eksempel fra vores dagligdag: Tilbuddet startede sidste fredag, og da jeg kom på arbejde mandag morgen, var hylderne tomme. Jeg tænkte: 'Det er fantastisk, at det solgte så godt,'" udtalte varehuschefen og tilføjede: "Men så lavede jeg en optælling og opdagede, at fire flasker manglede. Af de seks, der forsvandt, er jeg sikker på, at mindst fire blev stjålet i løbet af weekenden."

På Solskinsøen har dette specifikke varehus for nylig set en skræmmende stigning på 25 procent i tyverier.

Hverdagsting er for skud

Tidligere var det primært dyre varer som vin og mørbrad, der var eftertragtede byttevarer, men nu ser varehuschefen i Kvickly Rønne en tendens til, at det er dagligdagsvarer, der stjæles hyppigere. Han nævner endda en episode, hvor syv skiver toastbrød blev stjålet fra en pakke.

Varehuschefen påpeger, at de markante prisstigninger er en af årsagerne til, at danske tyve nu går efter mindre genstande. I Nexø-afdelingen oplever de tyveri næsten hver anden uge.