Kun få danskere ved dette: Det sker der med maden på Badehotellet, når de har filmet en scene

16/10/2023 18:33

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Ofte ender maden i skraldespanden - nu forklarer TV 2 hvorfor. Mike Kollöffel/TV 2
Kun få danskere er klar over hvad der sker med maden, når de har filmet en scene.

Mest læste i dag

Det er uomtvisteligt, at gæsterne på Andersens Badehotel bliver forkælet med opmærksomhed. Hotellets spisestue byder dagligt på udsøgte retter, som gæsterne kan nyde.

I køkkenet hersker travlhed, når Philip og hans dygtige hold forbereder måltider til de sultne gæster. Men hvad sker egentlig med al den lækre mad, som vi ser på Badehotellet?

Den mad ser utrolig appetitvækkende ud, og der er uden tvivl mange, der ville elske at smage de herligheder. Men det sker faktisk sjældent.

Årsagen er, at optagelserne af disse scener, hvor maden indgår, tager en betydelig mængde tid. Derudover bliver mange madscener filmet i træk, hvilket medfører, at maden står fremme i lang tid. Dette er blevet afsløret af TV 2, som samtidig deler nogle bemærkelsesværdige fakta om Badehotellet.

Dette ville være skadeligt for helbredet

Tine Hieronymus Nielsen, som er chefrekvisitør og ansvarlig for madlavningen til serien, fortæller til BILLED-BLADET, at maden ofte går til spilde, da den udsættes for for høje temperaturer i for lang tid. Selvfølgelig bliver maden spist, hvis manuskriptet eller aftaler kræver det. Dette medfører dog, at der skal laves betydeligt mere af hvert måltid, da det skal genskabes og filmes fra forskellige vinkler og måske i nærbilleder. Råvarer som grøntsager og frugt kan dog stadig bruges eller tages med hjem.

Det er ikke kun under optagelserne af flere scener i træk, at maden står ude i lang tid. Dette gælder også, når der optages scener i spisestuen. TV 2 beskriver, at en enkelt scene i spisestuen kan tage op til seks til otte timer at optage, og samtidig er der mange varme studielamper tændt, hvilket gør det usundt at spise maden bagefter. Derfor ender den ofte i skraldespanden.