Kronprins Frederik er dyr i drift: Så mange skattekroner kostede en enkelt flyvetur indenrigs

01/12/2023 17:59

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Den kommende konge er dyr at transportere - “heldigvis” betaler skatteyderne

Mest læste i dag

Den 25. september, på en dag med en forholdsvis tom kalender, valgte Kronprinsen at flyve fra Fredensborg til Oksbøl for at deltage i 1. Brigades feltøvelse 'Brave Lion', hvilket resulterede i en udgift på imponerende 37.554 kroner.

Denne beslutning står i skarp kontrast til hans offentlige støtte til klimakampen, herunder taler i 2020 og 2022, hvor han understregede vigtigheden af at håndtere klimaforandringer.

Kronprinsens handlinger, herunder flere helikopterture i løbet af uge 39, synes at modsige hans tidligere udtalelser om klimaforandringer og menneskets ansvar for disse.

Dette fremgår af en artikel i Ekstra Bladet.

Forsvarets opgørelse afslører desuden, at helikopteren foretog flere stop undervejs, hvilket har øget bekymringen om effektiviteten og miljøpåvirkningen af sådanne rejser.

Kongehuset har valgt ikke at kommentere på den specifikke sag, men henviser til en tidligere udtalelse om, at valg af transportmidler altid sker med omhu baseret på logistiske og miljømæssige overvejelser.

Men kritikken stopper ikke her.

Denne episode er ikke unik inden for den kongelige familie.

Dronning Margrethe har ligeledes benyttet helikoptertransport, med udgifter på over 300.000 kroner i tredje kvartal af 2023.

Handlingen sætter ikke kun fokus på Kronprins Frederiks brug af helikoptertransport i forbindelse med klimaforandringer, men også på de omkostninger, det medfører for de danske skatteydere.