Kig efter disse mærker på Rema 1000's produkter: Flere af dem er på vej

17/11/2023 14:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Hvis du jævnligt handler i Rema 1000, vil du kunne se flere af de særlige mærker.

Mest læste i dag

Discountkæden REMA 1000 intensiverer sit engagement i forbedringen af dyrevelfærden ved at øge antallet af produkter med det statslige dyrevelfærdsmærke. Yderligere to varer er nu blevet tildelt det grønne dyrevelfærdshjerte.

REMA 1000 overstiger de fastsatte mål, som blev aftalt i samarbejde med Dyrenes Beskyttelse, ved at konvertere størstedelen af sin kyllingeproduktion til langsommere voksende racer inden 2025. En betydelig del af kyllingeproduktionen er desuden blevet flyttet til Danmark, som Rema 1000 meddeler i en pressemeddelelse.

Dette betyder, at forbrugerne nu har mulighed for at vælge endnu flere kyllingeprodukter med forbedret dyrevelfærd, når de handler i lokale REMA 1000-butikker. Discountkæden fortsætter sit arbejde med at øge andelen af produkter med det statslige dyrevelfærdsmærke, og nu omfatter det også kyllingenuggets og kyllingestrimler, der bærer et dyrevelfærdshjerte i frysedisken.

Jonas Garly Sørensen, kategorichef og indkøber hos REMA 1000, forklarer, at dyrevelfærd er et centralt fokusområde for virksomheden. Han understreger, at målet er at konvertere al kyllingeproduktion inden udgangen af 2025. Han glæder sig over, at REMA 1000 nu er over halvvejs med de frosne forarbejdede kyllingeprodukter og er foran tidsplanen.

Fokus på danske producenter

Selvom dyrevelfærden forbedres, forbliver prisen på de to produkter uændret. REMA 1000 har også skiftet leverandør som en del af konverteringen og vil fremover modtage kylling fra to danske producenter, HK Scan og Danpo, for at støtte dansk kyllingeproduktion.

REMA 1000 har været engageret i at fremme dyrevelfærd blandt leverandører af animalske produkter siden 2021 gennem et strategisk partnerskab med Dyrenes Beskyttelse.