Jyske Bank kommer med løsning på MitID-fejl: Dette skal du gøre

05/12/2023 11:14

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Nu har banken meldt ud, hvad du skal gøre, hvis MitID melder om en særlig fejl.

Mest læste i dag

Hvis du tidligere har stødt på fejlen med MitID, hvor beskeden 'Mobilbank blev ikke installeret' vises, er du sandsynligvis ikke alene.

Du behøver dog ikke at lede længere efter en løsning, da Jyske Bank på deres hjemmeside forklarer, hvordan du kan løse dette problem.

For iOS-brugere er det nødvendigt at tillade privat datatrafik i sikkerhedsindstillingerne. Derudover skal du sikre dig, at begge enheder er tilsluttet det samme WiFi-netværk. Alternativt kan du installere MitID på den mobil eller tablet, hvor du ønsker at installere mobilbanken.

Baggrund:

Når du installerer mobilbankappen og forsøger at logge ind for første gang, kræves dit MitID til godkendelse. Af hensyn til sikkerheden gennemføres der en kontrol for at verificere, om det MitID, der bruges til at godkende i appen, befinder sig på samme netværk som mobilbankappen.

Denne foranstaltning er implementeret med det formål at reducere risikoen for, at dit MitID eventuelt kan misbruges til at oprette en mobilbank i dit navn et helt andet sted i verden.

Sådan gør du, hvis du bruger iPhone eller iPad:

  1. Åbn appen "Indstillinger".

  2. Tryk på dit navn.

  3. Tryk på "iCloud".

  4. Tryk på "Privat datatrafik".

  5. Slå fluebenet ud for "Privat datatrafik".

Så snart du er kommet i gang med at bruge mobilbanken, kan du slå "Privat datatrafik" til igen, hvis du ønsker det.

Desuden, hvis dit problem ikke er løst, kan du vælge en af følgende løsninger:

Løsning 1:

Sikre dig, at begge enheder er tilsluttet det samme WiFi-netværk. Det vil ikke virke, hvis begge enheder er på mobildata.

Løsning 2:

Installér MitID-appen på den mobil eller tablet, hvor du forsøger at installere mobilbanken. Det er ligegyldigt, hvilken løsning du vælger; vælg den, der er lettest for dig at gennemføre.