'Jeg er færdig': Paprika Steen taler ud om den sidste gang

26/06/2023 10:21

|

Redaktionen

Foto: Paprika Steen / PR
Den ikoniske skuespillerinde taler ud om afskeden.

Mest læste i dag

Der var rullet den røde løber ud, og gæsterne mødte spændte op i deres flotteste klæder, da der var gallapremiere i Imperial på ‘Toves værelse’, den seneste filmatisering om den hyldede forfatter Tove Ditlevsen.

I den bærende hovedrolle var den danske skuespilveteran Paprika Steen at finde i rollen som Ditlevsen – en rolle der bestemt ikke var nem for den garvede skuespillerinde.

– Det var ikke rart. Vi optog den på 10 dage, og jeg var ikke i min bedste form (…) Det passer jo godt til rollen, men jeg synes, det var hårdt. Men også spændende, fordi det er så komplekst, fortalte steen til Se og Hør, da de mødte hende i foyeren til premieren på hendes seneste brillerende film.

Filmen er en adaption af teaterstykket af samme navn fra 2016, der blev fremført på Folketeatret hvor Paprika også påtog sig rollen som Ditlevsen. Men at skulle portrættere rollen foran kameraet i stedet for på de skrå brædder var bestemt ikke nemt for en af Danmarks mest hyldede skuespillerinder.

Så selvom det er en rolle der ligger skuespillerinden nært, så glæder Paprika Steen sig til, at det er et endegyldigt punktum i Ditlevsen-rollen.

– Jeg er færdig med at spille hende. Lad os sige det sådan.

‘Toves værelse’ er indtil videre blevet varmt modtaget af anmeldere, der blandt andet kan bryste sig af 6/6 stjerner af Berlingske og 5/6 af B.T.