Indfører AI-teknologi i politiets 'fotovogne' - Dette holder den øje med

04/05/2024 20:55

|

Redaktionen

Foto: Youtube Foto: Youtube
Ny radarteknologi i kombination med kunstig intelligens skal fremover overvåge trafikken endnu mere nøjagtigt. Brug af mobil ved rattet kan blive en dyr fornøjelse.

Mest læste i dag

Hastighed, afstand, røde lys og nu også brugen af mobil bag rattet.

Fotovogne er en stor irritation for mange bilister, men intet desto mindre er de med til at gøre landevejene mere sikre, og kan de være med til at forhindre dødsfald, er det svært at argumentere for, at de ikke skal være der.

Radarudstyret bliver ligeledes også bedre og bedre, og danskerne vil nok særligt rette blikket mod Østrig, hvor de er på vej til at indføre AI (kunstig intelligens) i deres fartkontroller, så kameraerne automatisk kan fange, om en bilist sidder med sin mobiltelefon i hånden under kørsel.

Baggrunden er, at distraktioner (ofte forårsaget af mobiltelefoner) nu er den hyppigste årsag til dødsulykker i Østrig.

Med 25,6 procent er dette altså mere medvirkende til dødsulykker end for høj fart, hvilket står for 22.7 % af dødsulykkerne i Østrig.

Det skriver det østrigske medie 'Heute'

Nye super AI-radarer

Myndighederne ønsker nu at møde denne udvikling med den nyeste teknologi.

Kunstig intelligens vil fremover gøre "normale" radarer til "super AI-radaranlæg".

Disse vil blive fodret med tusindvis af billeder af personer, der bruger deres mobiltelefoner, og vil automatisk kunne genkende på billederne, når nogen håndterer en mobiltelefon. Også tabletbrugere eller førere, der fumler med navigationssystemet, vil blive fanget.

Billederne sendes derefter til et kontrolcenter. Her vurderer mennesker, om der rent faktisk er tale om en overtrædelse.

Et første pilotprojekt findes i Holland, hvor mobilforbrydere i øjeblikket betaler omkring 240 euro i bøde. Systemet er også blevet testet på veje i Tyskland. Snart forventes det at blive implementeret i hele Europa.

Hvad tænker du om, at AI bliver benyttet til fotovogne, og ser du gerne, at det indføres i Danmark?