Nyt trick til at undgå fotovogne breder sig: Kan give bøde på flere tusinde kroner

14/02/2024 18:36

|

Sebastian Ilsøth

Arkivfoto: Presse-fotos.dk
Opfindsomheden kender ingen grænser i forhold til at undgå fartbøder, åbenbart ...

Mest læste i dag

At modtage en fartbøde gennem e-Boks er sandsynligvis en af de mindst ønskelige overraskelser.

Selvfølgelig er det resultatet af at have overtrådt færdselsloven, men det er tvivlsomt, at mange ønsker at betale mindst 1200 kroner for en fartoverskridelse, såsom at køre 55 km/t i en 50-zone.

En simpel løsning kunne være at køre lidt langsommere, men visse personer ser det næsten som en udfordring at undgå politiets fartkontroller og automatiske trafikkameraer.

En ny trend er begyndt at tage form, hvor bilister anvender reflekterende stickers over deres nummerplader for at undgå identifikation på billeder taget af fartkontroller.

Dette fænomen er rapporteret af det franske medie Lasemainedecastres, som bemærker, at franske chauffører anvender denne metode, men det er ligeledes relevant i Danmark.

Statens Ejendom

I 2023 dukkede en mode op i Danmark, hvor mange bilister dækkede den blå del af deres nummerplader med sorte DK-stickers, sandsynligvis fordi de fandt det mere æstetisk tiltalende.

Dog advarede FDM tidligt i 2023 bilister mod at pynte deres nummerplader med billige stickers, da det kan føre til dyre bøder.

Nummerplader er statens ejendom, som man har på lånevilkår, og det er ulovligt at ændre dem. At blive fanget med modificerede nummerplader kan faktisk resultere i en bøde på 1000 kroner.

Hvorvidt bøden forbliver på dette niveau ved brug af reflekterende folie, som er populært i Frankrig, er uvist, men i Frankrig kan bøden stige til op til 1500 euro (mere end 11.000 kroner), med risiko for at miste kørekortet og i visse tilfælde få konfiskeret køretøjet.

I 2017 blev en 41-årig mand fra Haderslev idømt en bøde på 5000 kroner for at anvende "photo-blocker folie". Denne historie kan du finde yderligere oplysninger om her.