Hvis du ejer en bil af denne slags, bør du nok lede efter en ny

22/09/2023 05:41

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Særligt én type bil vækker bekymring.

Mest læste i dag

Sikkerhed er blevet mere og mere betydningsfuld for mange danskere i dag. Men selvom du måske tror, at du kører rundt i den mest sikre bil, er der en god grund til at lytte opmærksomt. Nye data har nemlig afsløret nogle overraskende fakta.

I en tid, hvor bæredygtighed og miljøvenlighed er i fokus, viser de seneste oplysninger, at elbiler ikke kun er et miljøvenligt valg, men også et sikkert valg.

Ifølge de seneste rapporter fra Beredskabsstyrelsen, som Ekstra Bladet har refereret til, er elbiler og opladningshybridbiler betydeligt mindre tilbøjelige til at bryde i brand sammenlignet med deres diesel- og benzinmodparter.

I 2022 blev der registreret 20 brande involverende el- og opladningshybridbiler, hvilket svarer til 1,1 brand pr. 10.000 biler af denne type.

Dette står i skarp kontrast til diesel- og benzinbiler, hvor tallet var 3,8 brande pr. 10.000 biler. Det er dog værd at bemærke, at el- og hybridbiler i gennemsnit kun har været på vejene i to år, mens diesel- og benzinmodeller har ti år bag sig.

Selvom nyhederne om elbilernes sikkerhed er positive, har bilindustrien været vidne til en række alarmerende hændelser, især med det tyske bilmærke BMW. Flere dieselbiler fra BMW er brudt i brand på de danske veje, hvilket har ført til en omfattende undersøgelse og tilbagekaldelse af tusindvis af biler. BMW arbejder nu hårdt for at forhindre yderligere hændelser og sikre kundernes sikkerhed.

Det skal dog nævnes, at BMW gennem årene har demonstreret imponerende kvalitet og komfort i deres biler. Faktisk blev BMW-ejerne for 12. år i træk kåret som de mest tilfredse bilejere tidligere i år.

Ikke desto mindre ændrer det ikke de statistiske data vedrørende bilbrande. Disse hændelser understreger vigtigheden af at vælge køretøjer, der er sikre og pålidelige. Med den stigende popularitet af elbiler er det opmuntrende at se, at disse biler ikke kun repræsenterer et skridt mod en grønnere fremtid, men også en sikrere en.