I 2025 vil denne vare ikke længere være tilgængelig i Netto, Føtex og Bilka

21/09/2023 07:51

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Fra 2025 bliver produktet fjernet fra hylderne.

Mest læste i dag

I 2022 opnåede Salling Group succes med deres målsætning om at eliminere hurtigtvoksende kyllinger fra deres faste friske udvalg i Netto, føtex og Bilka. Nu har dagligvarekoncernen fastlagt nye mål for den samlede udfasning, hvor det næste skridt er at fjerne kampagneprodukter, herunder tilbud og kampagnevarer, inden 2025.

Desuden reducerer Føtex, Bilka og Netto kontinuerligt markedsføringen af hurtigtvoksende kyllinger i for eksempel tilbudsaviser samt skiltning i butikker og varehuse. Fremadrettet vil kyllingerne tilhøre langsommere voksende racer og blive mærket med mindst ét hjerte fra den statslige dyrevelfærdsmærkning.

Vigtige skridt er vedtaget i retning af en fuldstændig eliminering af hurtigtvoksende kyllinger.

"Vi ønsker at forbedre dyrevelfærden i alle kategorier, hvor kylling indgår som ingrediens, så vi kan tilbyde et bredt udvalg uden hurtigtvoksende kyllinger, uanset om man handler i Netto, føtex eller Bilka. I denne proces er det afgørende at involvere både kunder og leverandører, og derfor er gradvis udfasning af hurtigtvoksende kyllinger den ideelle tilgang," udtaler Henrik Vinther Olesen, bæredygtighedsdirektør i Salling Group.

Målet er at løfte hele kategorien fra bunden

Salling Groups mål er at eliminere hurtigtvoksende kyllinger fra alle produktkategorier og derved forbedre dyrevelfærden markant og sikre bedre forhold for dyrene. Dette blev meddelt i en pressemeddelelse.

De seneste år har dyreværnsorganisationen Anima været en tæt samarbejdspartner for Salling Group i denne proces.

"Salling Group tager endnu et vigtigt skridt fremad og sender et klart signal til resten af markedet om, at der ikke er plads til turbokyllinger. Turbokyllinger er nu blevet det nye burhøns, og det er kun et spørgsmål om tid, før vi alle sammen kan glæde os over at være i front i Danmark på dette område," udtaler Thorbjørn Schiønning, kommunikationschef i Anima.

Da hurtigtvoksende kyllinger stadig udgør en betydelig del af den samlede produktion i Danmark, vil udfasningen ske i takt med, at producenterne øger produktionen af langsommere voksende kyllinger. Salling Group arbejder på at inkludere flere produkter med højere dyrevelfærd.

Fakta om Salling Groups handlingsplan for kyllinger:

  • Siden 2022 har alle ferske kyllinger i det faste sortiment været af langsommere voksende racer.

  • Inden udgangen af 2025 vil hele det friske sortiment, inklusive tilbud og kampagnevarer, bestå af langsommere voksende kyllinger. Inden udgangen af 2026 vil kyllinger i fryseafdelingen også være af langsommere voksende racer.

  • Markedsføringen af hurtigtvoksende kyllinger reduceres gradvist i perioden op til udfasningen.

  • Kyllingerne vil i fremtiden være af langsommere voksende racer og mærket med mindst ét hjerte fra den statslige dyrevelfærdsmærkning.

  • Salling Groups mål er en fuldstændig udfasning.