Hver fjerde dansker har ingen anelse om, hvad skiltet på billedet betyder

08/12/2023 12:43

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Google Street View
Overraskende mange danskere ved ikke, hvad skiltet på billedet til denne artikel betyder.

Mest læste i dag

Der findes et stort antal trafikskilte i Danmark, og når du tager kørekort, vil du støde på mange af dem. Der kommer dog løbende nye trafikskilte til, herunder de to, som omtales i artiklen nedenfor. Problemer opstår imidlertid ikke kun med de nye skilte for danske bilister.

Mange danskere har en opfattelse af, hvad flere trafikskilte betyder, selvom det faktisk ikke er korrekt. Dette gælder ofte for skilte, der angiver sammenfletning eller vognbaneskift, men det gælder også for skiltet øverst i denne artikel.

Dette trafikskilt ses ofte steder, hvor vejen stiger. Skiltet viser to spor, og i det ene spor står tallet 80. Men hvad indikerer dette tal? Er man kun tilladt at køre 80 km/t i det venstre spor, anbefales det at køre 80 km/t i det venstre spor, eller skal man mindst køre 80 km/t for at benytte det venstre spor?

I en tidligere quiz på mediet Samvirke.dk svarede 25 % på henholdsvis den første og anden mulighed, mens 75 % svarede korrekt.

Når du ser skiltet som vist øverst i denne artikel, skal du derfor køre mindst 80 kilometer i timen, hvis du ønsker at benytte det venstre spor. Ønsker du ikke at køre 80 eller derover, skal du således holde dig i højre spor.

Skiltet vises også med andre tal end 80. For eksempel skal du køre mindst 50 km/t, hvis skiltet viser dette tal, og du ønsker at benytte det tilsvarende spor.

Færdselsskilt D 55