Hver 3. dansker står til skattesmæk i marts: Sådan kan du undgå det

20/11/2023 07:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
Ifølge tal fra Skatteguiden har mange svært ved at indberette korrekt, og lige nu står ca. hver tredje til et skattesmæk, når årsopgørelsen udkommer.

Mest læste i dag

Alle danskere har mulighed for at tjekke deres forskudsopgørelse for det kommende år. Når man alligevel tager sig tid til at gennemgå forskudsopgørelsen for 2024, kan det også være en fordel at kaste et blik på året, der er ved at gå på hæld.

Det er nemlig stadig muligt at foretage justeringer for 2023 og undgå en skattesmæk, som ellers ville blive offentliggjort i marts sammen med årsopgørelsen for dette år. Og det kan potentielt resultere i besparelser.

Denne opfordring kommer fra Skatteguiden i en pressemeddelelse.

Ved at sikre, at din forskudsopgørelse for 2023 bliver rettet i tide og dermed undgå et potentielt skattesmæk, kan du også spare på renteudgifterne, der ellers ville påløbe fra den 1. januar 2024 og indtil betalingen sker.

Mange danskere oplever udfordringer med at tilpasse deres forskudsopgørelse korrekt.

Ifølge Skatteguidens oplysninger estimeres det, at næsten hver tredje dansker (28 procent) vil modtage et skattesmæk i marts for skatteåret 2023.

Disse tal er stadig til forandring, både i positiv og negativ retning, da der stadig er mulighed for at optimere skatten for indeværende år. Dette kan ske både før årsskiftet via forskudsopgørelsen og efter årets afslutning, når endelige fradrag som befordringsfradrag og servicefradrag indberettes.

Kristoffer S. Olesen, skatteekspert hos Skatteguiden, påpeger desuden, at de personlige skatteforhold varierer betydeligt, og visse aldersgrupper er mere tilbøjelige til at blive ramt af skattesmæk end andre. Ifølge Skatteguidens oplysninger er det især den ældre befolkningsgruppe, der står over for et skattesmæk, mens det ser mere gunstigt ud for de 30-39-årige.