Her er den danske topchef, der tjener omkring 250.000 kroner HVER DAG

07/11/2023 15:22

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Han tjener gennemsnitligt 90 millioner kroner om året.

Mest læste i dag

Administrerende direktør for Novo Nordisk, Lars Fruergaard Jørgensen, har haft en yderst succesrig karriere ved roret af det danske medicinalfirma, hvilket er blevet belønnet med en imponerende indtægt, der får de fleste til at måbe.

I løbet af hans seks år som leder har han tjent en formidabel sum på 550 millioner danske kroner. Dette svarer til en gennemsnitlig årlig løn på 90 millioner kroner, svarende til omkring 7,5 millioner kroner om måneden og ca. 250.000 kroner om dagen. Disse tal er blevet udregnet af Ekstra Bladet med Finans som kilde.

Novo Nordisk's aktiekurs er firedoblet i Lars Fruergaard Jørgensens tid som leder, og ifølge professor Ken L. Bechmann fra CBS er denne succes en væsentlig årsag til den høje løn:

"Selvom det er en betydelig løn, bør lønens størrelse ses i sammenhæng med den enestående præstation, som Novo Nordisk har leveret i den periode. Hvis virksomheden ikke havde haft så gode resultater, ville lønnen sandsynligvis have været betydeligt lavere."

På baggrund af Novo Nordisk's succes er der ikke meget at kritisere ved virksomheden eller Lars Fruergaard Jørgensens økonomi.

Denne betydelige fremgang og succes, som også har afspejlet sig i den danske økonomi, er tydelig i regeringens hurtige beslutning om at frigive omkring en halv milliard kroner til at omdanne den planlagte motorvej til Novo-byen Kalundborg til en fuldt udbygget motorvej på hele strækningen.

Denne beslutning blev truffet på blot to måneder, hvilket vidner om den prioritering, Novo Nordisk nyder. Det er tydeligt, at Lars Fruergaard Jørgensen, takket være sin stilling, spiller en afgørende rolle i virksomheden og dermed også i den danske økonomi, hvilket retfærdiggør hans imponerende løn.