Frisør trodser corona og kører ud til kunder: Fagforening er forarget

22/01/2021 09:39

|

Lukas Jepsen

Mest læste i dag

Som så mange andre erhverv er danske frisørsaloner blevet ramt af corona, og de seneste restriktioner for hele landet der betyder, at en stor del danske forretninger må holde lukket.

Det skal dog ikke stoppe en kvindelig frisør fra Djursland. Søndag meldte kvinden nemlig ud at hun vil køre rundt til sine kunder, og på den måde holde gang i forretningen. Beskeden blev delt på Facebook, hvor den fik en blandet modtagelse, fra folk der enten gerne vil klippes hurtigst muligt, til lettere forargede personer, der ikke kan forstå tankegangen bag.

Ifølge kvinden selv er det dog fuldstændigt lovligt. Det forklarer hun til TV 2 Østjylland.

”Hvis min forretning skal overleve, er jeg nødt til at tjene penge. Så sent som i dag har jeg talt med Erhvervsstyrelsen for at være sikker på, at det er lovligt,” – Siger hun til mediet.

Og når man sådan har loven på sin side, hvad kan så egentlig gå galt? Man kan miste støtten fra sin fagforening, hvilket synes at være tilfældet i denne sag.

Formand for frisørernes fagforening, Connie Mikkelsen, er bestemt ikke forstående overfor den kvindelige frisørs beslutning. Hun fortæller TV 2 at mange medlemmer i fagforeningen er forargede over kvindens valg, og kalder den selv ”vanvittig”.

”Jeg har en masse medlemmer, der er forarget og ikke forstår, hvorfor man gør det. Vi arbejder med en virus, vi ikke kan se, høre eller lugte, og hvis du kører rundt til seks kunder, kan du risikere at smitte seks. Det er fuldstændigt vanvittigt,” – Siger hun til TV 2 Østjylland.

Connie Mikkelsen slår også fast over for mediet at hun opfordrer alle sin medlemmer til at holde saksen i ro, og understreger samtidig, at håret næppe er det vigtigste under en global pandemi.