For mange danskere glemmer at rengøre denne del af badeværelset: Kan gemme på alverdens bakterier

16/10/2023 10:03

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Ikke nok husker denne del af badeværelset, når rengøringen finder sted.

Mest læste i dag

Har du nogensinde oplevet det gådefulde fænomen med det mørke, ubehagelige materiale, der pludselig opstår fra afløbet eller overløbet i din vask? Du er ikke alene.

Dette ubehagelige opbygning er en uhyggelig blanding af sæberester, lotion, barbercreme, tandpasta, hudceller, slim og de mikroskopiske bakterier, som fanges i hårknuderne.

Ikke alene er det skræmmende at se på, det kan også føre til alvorlige tilstopninger i dine afløb. Men frygt ikke, vi har afdækket hemmeligheden bag at få din vask tilbage i topform.

Heldigvis tilbyder Lifehacker ikke kun vejledning, men også en praktisk metode til at opnå dette.

Sådan kan du rengøre dit afløb:

Udstyr:

  • Beskyttelseshandsker

  • Mundbind og øjenværn (hvis du er sart)

  • Enten en piberenser, en flaskebørste eller en speciel afløbsbørste

  • Silikone tragt

  • Bagepulver

  • Varmt vand (ikke kogende)

  1. Beskyttelseshandsker på: Inden du dykker ned i rengøringsprocessen, skal du iføre dig et par beskyttelseshandsker. Det mørke materiale kan klæbe og gøre det svært at fjerne.

  2. Skrub og skyl: Anvend en piberenser, flaskebørste eller afløbsbørste omhyggeligt for at skrubbe inde i afløbet. Bevæg den op og ned, fra side til side, og i cirkulære bevægelser for at befri dig af det mørke materiale. Du kan blive nødt til at rense din børste et par gange undervejs.

  3. Hæld varmt vand: Brug din silikone tragt til at forsigtigt hælde et par liter varmt vand ned i afløbet. Dette vil skylle de sidste rester af materiale væk.

  4. Deodorisering (valgfrit): Hvis du ønsker at sikre, at din vask forbliver lugtfri, kan du bruge bagepulver. Hæld en kop bagepulver i afløbet, efterfulgt af en kop varmt vand. Lad det sidde i 10-15 minutter og skyl derefter med mere varmt vand.

Husk, at nogle VVS-montører advarer imod brug af kogende vand, da det kan beskadige PVC-rør eller porcelænsvaske. Brug det varmeste vand, der er sikkert for dine rør. Nu kan du bekæmpe det mørke materiale og sige farvel til uventede afløbsproblemer og ubehagelige lugte. Din vask vil takke dig senere!