For få danskere drager fordel af dette: Sådan sparer du mange penge med et snuptag

15/10/2023 06:08

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Der er god grund til at trække lidt ekstra på smilebåndet.

Mest læste i dag

Desværre har inflationen fulgt med ind i 2023, og DSB tager nu konsekvenserne af dette faktum. På sin hjemmeside meddeler selskabet, at de vil hæve priserne på deres rejser fra den 15. januar på grund af øgede omkostninger, herunder stigende brændstofpriser.

Dette var beskeden tidligere i januar, og man kunne måske forvente, at priserne ville falde i takt med en gradvis nedgang i inflationen. Det er imidlertid ikke tilfældet, da den statslige virksomhed har valgt at gøre det modsatte.

Dette har ikke siddet godt med danskerne, der allerede kæmper for at få budgettet til at gå op. Fra den 1. januar koster en togtur mellem Aarhus og København nu 469 kroner, en prisstigning, der har fået forbrugerne til at ryste på hovedet og søge alternative transportmuligheder.

"Vi foretager denne prisjustering én gang om året i overensstemmelse med Trafikstyrelsens retningslinjer," forklarer Charlotte Kjærulff, kundechef i DSB. Men spørgsmålet er, om denne årlige tilpasning er i tråd med forbrugernes forventninger og behov.

Overraskende viser en søgning på Momondo, at man kan flyve fra Aarhus til London og derefter til København for blot 293 kroner. Dette tager rejsende på en næsten 1.000 kilometer lang omvej i den stik modsatte retning af deres endelige destination.

"Vi har bemærket nogle mærkelige eksempler, hvor man kan flyve via udlandet for at nå fra Aarhus til København billigere," indrømmer Charlotte Kjærulff. Hun påpeger også, at DSB tilbyder Orange-billetter fra 119 kroner, men disse kræver planlægning og er ofte ikke tilgængelige i myldretiden.

Busrejser mellem de to byer tilbydes også til så lave priser som 129 kroner. Charlotte Kjærulff forklarer: "Hvis man er et kommercielt busselskab, der opererer på tværs af landet, har man en helt anden forretningsmodel." Hun mener, at DSB's faste køreplan og landsdækkende service berettiger de højere priser, en udtalelse, som de fleste danskere ikke kan genkende, men som de alligevel ofte benytter sig af.