Første gang nogensinde: Prins Harry taler ud om biologisk far

13/06/2023 19:06

|

Redaktionen

Foto: Getty Images
For første gang taler den engelske prins ud om Prins Charles – og James Hewitt.

Mest læste i dag

I disse dage er prins Harry midt i en retssag af de helt store proportioner.

Han er nemlig i gang med at lægge sag an mod mediegruppen Mirror Group Newspapers (MGN), der blandt andet ejer aviserne Sunday People og Mirror.

Prinsen hævder, at mediegruppen i tidsrummet mellem 1996 og 2010, har udgivet 140 artikler via ulovlige metoder. 33 af disse artikler er med i retssalen ved High Court i London i dag, hvor Harry skal vidne.

Og netop én af disse 33 artikler omhandler prinsens afdøde mor, prinsesse Diana, og rygterne om hendes privatliv – deriblandt Harrys angivelige biologiske far, skriver Independent.

I en artikel fra 2002 blev der nemlig sat spørgsmålstegn til Harrys stamtræ. Det er nemlig diskuteret om hvorvidt prins Charles er Harrys biologiske far, eller om det i stedet er major James Hewitt, som prinsesse Diana havde et forhold til i årene 1986 til 1991, der kan bryste sig af titlen som far til den engelske prins.

Og det er netop den slags rygter, der har været med til at prins Harry har valgt at trække sig fra den royale familie, forklarer han i retten.

– Flere aviser har rapporteret et rygte om at min biologiske far var James Hewitt, en mand som min mor havde et forhold til, efter jeg blev født (…) På det tidspunkt for denne og andre enslydende artikler udkom var jeg ikke klar over, at min mor ikke havde mødt Major Hewitt før efter jeg blev født, forklarer Harry i retten.

Prinsen fortæller fra vidneskranken, hvordan rygterne har fulgt ham igennem livet, og undrede sig frustrerende over, hvad mediernes motiv bag den slags artikler var.

– På det tidspunkt var jeg 18 år gammel og jeg havde mistet min mor kun seks år tidligere, så historier som den føltes meget ødelæggende og meget sande for mig. De var sårende, gemene og ondskabsfulde, lød det fra ham, uddyber Harry.

Prinsesse offentliggjorde selv forholdet til James Hewitt tilbage i 1995, i det berømte TV-interview BBC Panorama.