Flyselskab ignorerer myndighedernes opfordring: Primært for at provokere

17/11/2020 10:24

|

Lukas Jepsen

Foto: Porto Santo / Shutterstock.com

Mest læste i dag

Det jyske rejseselskab DAT sender snart gæster til Portugal, på trods af alle ikke-nødvendige rejser frarådes

Sagen har efterhånden stået på i noget tid. DAT reklamerede i begyndelsen af måneden for rejser til atlanterhavsøen Porto Santo, og det vakte opsigt.

Porto Santo er en lille ø, der er under portugisisk styre, på trods af at den er mere end 1500 kilometer fra fastlandet, og det er altså her DAT vil sende gæster hen om en lille uges tid.

Og det er altså i strid med de opfodringer udenrigsministeriet har udstedt omkring rejser til Portugal, hvor alle ikke-nødvendige rejser frarådes.

Jydskevestkysten har været i kontakt med ejer og direktør i DAT, Jesper Rungholm, og han udtaler til mediet – ” Vi sælger jo "bare" en flybillet til Portugal,”

Primært for at provokere

Jesper Rungholm har svært ved at se hvorfor de rejser han tilbyder er anderledes end så mange andre – ” Det er ikke anderledes, end det SAS, KLM og Lufthansa gør hver dag, og de flyver også til nogle af de værste steder, når vi taler corona,”

Han anerkender dog at hans virksomhed skilt sig ud med deres promovering af rejsen.

” Men jo, så har vi gjort opmærksom på turen. I bund og grund er det primært for at provokere. Det er derfor, vi har sat det op, som vi gjorde,”

Ikke seriøst at dømme hele lande ude

Og netop det med at provokere var et meget bevist valg fra DAT.

Jesper Rungholm er nemlig ikke tilfreds med de generelle rejsevejledninger, som han mener er useriøse.

” Rejsevejledninger skal tages seriøst, men det er ikke seriøst at dømme hele lande ude, når der er regioner eller øer, som har situationen under kontrol,”

På trods af den store opsigt, og til tider forargelse rejsen har skabt, fortæller ejeren at rejsen kommer til at ske, og han tilføjer at han er helt tryg ved at sende gæster afsted.