En lottogevinst på 9.2 milliarder kroner blev til en tragedie for John

18/05/2024 12:15

|

Redaktionen

Foto: Shutterstock.com Foto: Shutterstock.com
At vinde en gigantisk lotterigevinst virker som en drøm for de fleste, men for John blev den massive pengepræmie en kilde til ulykke og familiekonflikter.

Mest læste i dag

I januar 2023 vandt John den fjerde største gevinst i USAs lotterihistorie på hele 1,35 milliarder dollars (mere end 9 milliarder danske kroner).

Trods tilbuddet om en gradvis udbetaling valgte John at få hele gevinsten udbetalt på én gang. Med 500 millioner dollars i hånden efter skat virkede det som starten på et nyt og luksuriøst liv. Men pengene førte hurtigt til problemer.

En ensom rigdom

John stod over for et svært valg: at leve rigt, men alene, eller fattigt, men omgivet af sine kære.

Dette dilemma blev tydeligt, da han indledte en juridisk kamp mod sin ekskone om forældremyndigheden over deres datter.

I retten i Maine, USA, sidste uge, afslørede Daily Mail, at de to tidligere partnere kæmpede med hårde beskyldninger mod hinanden.

Familiefejder og hemmeligheder

Sara Smith, Johns ekskone, påstod, at John havde forsøgt alt for at få hende tilbage. Hun indrømmede dog overfor dommeren, at hun forlod ham efter at have været utro.

Sara beskyldte John for trusler, chikane og endda forsøg på kidnapning af deres nu 10-årige datter. John hævdede derimod, at Sara havde brudt en fortrolighedsklausul om hans lotterigevinst, som skulle sikre hendes tavshed.

Men Sara modtog uventet støtte fra Johns egen far, som afslørede i retten, at John efter sin sejr havde lovet sin far store gaver som barndomshjemmet, en garage fuld af biler til renovering og 1 million dollars for at sikre en komfortabel livsstil.

Disse løfter kom dog med en betingelse: at hans far stoppede med at tale med Sara.

"Du er ikke længere den søn, jeg kendte," skulle den 70-årige mand have sagt til sin søn, som han nu ikke længere har kontakt med.

Selvom John vandt en enorm sum penge, synes han at have mistet meget mere. Penge kan ikke købe lykke, og Johns historie er et trist bevis på, at rigdom uden kærlighed og familiebånd kan føre til ensomhed og ulykke.