El-målerfejl: Millioner tilbagebetalt til kunder

22/09/2023 07:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
I 22 år har de betalt for meget for sit elforbrug.

Mest læste i dag

Lavere temperaturen og mindre vind udgør en ugunstig kombination, når det kommer til energipriserne. Når vinden ikke blæser, stiger omkostningerne ved strømproduktion, samtidig med at kulden medfører et øget behov for opvarmning af danske boliger.

Den stigende pris på elektricitet har skabt bekymring blandt mange danskere det seneste år, men måske ingen er mere berørte end medlemmerne af Boligforeningen Århus Omegn.

I hele 22 år har de betalt alt for meget for deres elektricitet - faktisk en betydelig overbetaling.

Heldigvis ender historien godt, da Boligforeningen Århus Omegn nu kan se frem til at modtage en tilbagebetaling på imponerende 7,4 millioner kroner, ifølge B.T.

Denne betydelige sum skyldes en overbetaling på den fælles elektricitetsforbrug, der dækker belysningen i fællesområder som parker og trapper i Elstedhøj-afdelingen i Lystrup. Denne afdeling består af i alt 416 boliger fordelt på to bygninger.

Fejlen, der har ført til overbetalingen i hele 22 år, skyldes en defekt elmåler, og det var elselskabet Konstant, der selv opdagede problemet og gjorde opmærksom på det.

Kontant, en dansk mediekanal, rapporterer, at fejlen blev opdaget, da der blev installeret ladestandere i området i begyndelsen af 2023.

Marianne Brammer, direktør for Boligforeningen Århus Omegn, forklarer: "Vi blev kontaktet af elselskabet Konstant tidligt på sommeren. De meddelte, at de havde en betydelig sum penge til os, da de havde opdaget denne fejl, hvor 11 elmålere af ukendt årsag havde målt dobbelt, hvilket betød, at beboerne havde betalt for meget i hele denne periode."

Boligforeningen Århus Omegn har allerede planer om, hvordan de vil bruge de mange millioner, herunder udskiftning af de eksisterende affaldscontainere med nedgravede beholdere.