Ekspert med dyster melding: Ny pandemi er på vej

14/10/2024 11:59

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock.com
En ekspert har delt en meget dyster melding om, at det er 'uundgåeligt', at en ny pandemi gør sit indtog.

Mest læste i dag

De fleste kan nikke genkendende til, at deres liv blev fuldstændig ændret, da pandemien ramte Danmark. Næsten over natten blev vi tvunget til at bære mundbind og isolere os selv.

Derfor er der mange, der frygter, at noget lignende kan ske igen. Hvis du er en af dem, har jeg desværre dårlige nyheder.

En ledende britisk forsker har fortalt The Guardian, at en ny pandemi er 'uundgåelig'. Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt der kommer en ny pandemi, men snarere hvornår den vil indtræffe.

Ifølge B.T. er denne melding kommet efter, at en britisk læge har sammenlignet corona-situationen for sundhedspersonalet i landet med et 'terrorangreb hver dag.'

Derfor har den britiske forsker besluttet at tale åbent. Han understreger, at det er afgørende, at England forbereder sig på en fremtidig pandemi.

"Vi må antage, at en pandemi af denne art vil opstå igen," sagde Chris Whitty, som også påpegede, at det ville være 'tåbeligt' ikke at forvente, at en lignende situation vil ske igen.

Selvom det kan være en udfordring at finde en løsning, har den britiske forsker givet nogle råd. Han anbefaler, at man øger antallet af medarbejdere i sundhedsvæsenet, især på intensivafdelingerne.

"Vi kan købe senge, plads og endda ilt og andre ressourcer. Men det fundamentale er, at vi har brug for kvalificerede medarbejdere. Man kan ikke uddanne nogen på seks uger til at have samme erfaring som en erfaren intensivsygeplejerske eller intensivlæge. Det er simpelthen umuligt," sagde han.

Under pandemien oplevede de fleste hospitaler i England et enormt pres som følge af manglen på ansatte. Dette førte til, at personalet måtte lægge lig i gennemsigtige poser, fordi de var løbet tør for ordentlige ligsække.