Ejere af disse Smart TV skal være opmærksomme: Hackere har fået adgang til dine betalingskort

14/04/2024 10:50

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Gorodenkoff/Shutterstock
Mindst 15.000 konti er allerede blevet lækket.

Mest læste i dag

En ubehagelig overraskelse ramte mange Roku-brugere, da det kom frem, at over 15.000 konti var blevet kompromitteret gennem et avanceret 'credential stuffing attack'.

I dette angreb udnyttede hackerne tidligere lækkede brugernavne og kodeord for at infiltrere brugernes Roku-konti, hvilket rejser store sikkerhedsspørgsmål ved en af landets førende TV-platforme.

Roku, som er kendt for sit operativsystem i Smart TV'er og streaming-enheder, står nu i centrum for en sikkerhedsskandale, der ikke kun har udsat brugerdata, men også bragt deres økonomiske informationer i fare.

Ifølge rapporter er disse kompromitterede konti ikke blot blevet tilgængelige for angriberne, men også blevet handlet på det mørke net.

"En forsker udtalte sidste uge til BleepingComputer, at gerningsmændene har anvendt en specifik Roku-konfiguration til at gennemføre 'credential stuffing'-angreb i flere måneder, idet de har undgået sikkerhedsforanstaltninger såsom captcha ved at anvende bestemte URL'er og skifte mellem forskellige proxyservere," rapporterer kilden.

"Hackede konti bliver herefter solgt på markedspladser for stjålne data til priser helt ned til 50 cent."

Sikkerhedseksperter er med rette bekymrede, især da Roku ikke tilbyder tofaktorgodkendelse til login og betalinger, en almindelig sikkerhedsforanstaltning hos mange online tjenester. Dette har gjort Roku-konti til et populært mål for cyberkriminelle, som har udnyttet platformens svage sikkerhedsforanstaltninger til at foretage uautoriserede køb af alt fra indhold til enheder.

Som reaktion på sikkerhedskrisen har Roku truffet vigtige skridt for at begrænse skaderne ved at nulstille kodeordene for de påvirkede konti og i visse tilfælde tilbyde kompensation. Disse tiltag belyser en voksende bekymring inden for Smart TV-teknologi, ikke kun med hensyn til beskyttelse af personlige og økonomiske oplysninger, men også potentielle indtrængninger i private hjem via tilkoblede smart home-enheder.

Rokus nye betingelser, der søger at forhindre brugere i at sagsøge firmaet i tilfælde af sådanne sikkerhedsbrud, kunne være blot begyndelsen på fremtidige sikkerhedsudfordringer i den stadigt mere forbundne verden af Smart TV'er og hjemmeautomatisering.