DSB reducerer priserne: Så meget billigere bliver billetterne

23/09/2024 07:46

|

Sebastian Ilsøth

Foto: Shutterstock
Fra januar-2025 skal danskerne vænne sig til nye priser, når de skal med toget.

Mest læste i dag

Der er gode nyheder til både pendlere og rejselystne danskere, der benytter DSB. Fra januar 2025 sænker DSB billetpriserne med 3,7 procent på rejser over Storebæltsbroen.

Dette vil resultere i, at en typisk billet bliver 20 kroner billigere. Derudover lover DSB at udbyde flere af de populære Orange-billetter på kortere ruter.

Det skriver B.T. via. Jyllands-Posten.

"Vi har oplevet en passagerstigning på cirka fem procent både sidste år og i år. Derfor sænker vi billetprisen over Storebælt med 20 kroner, og vi vil gradvist tilbyde flere Orange-billetter på regionaltog både på Sjælland og i Jylland," siger DSB's direktør Flemming Jensen.

Ifølge Jensen spiller billetpriser en afgørende rolle for at tiltrække nye passagerer. Erfaringen viser, at prisen er en væsentlig faktor for dem, der normalt vælger bilen frem for toget.

En betydelig del af de rejsende over Storebælt vælger allerede de billigere billetter. Faktisk rejser 55 procent af DSB's passagerer på tværs af Storebælt med en Orange-billet, ifølge tallene.

Mere rabat til ældre og unge

Der er også godt nyt til ældre og unge, da DSB hæver rabatten på ældre- og ungekort fra 25 procent til 30 procent. Til gengæld kan passagerer, der rejser kortere, regionale strækninger, forvente mindre prisstigninger.

DSB's mål er ambitiøst: Selskabet sigter efter at få 25 procent flere danskere til at vælge toget inden 2030.