DMI: Kraftigt snefald kan ramme Danmark

04/03/2023 08:52

|

Thea Andersen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Et kraftigt snefald eller snestorm kan være på vej til Danmark.

Selvom kalderenen siger forår, betyder det ikke at vejret er helt med på den - i løbet af den kommende tid kan det nemlig blive helt vinterligt.

Allerede i weekenden ventes der at falde slud eller sne, mens der i starten af næste uge er udsigt til mere udbredt nedbør, der i værste fald kan ende med et kraftigt snefald eller en snestorm.

Sådan lyder meldingen fra DMIs vagthavende meteorologer Pernille K. Hansen og Mette Zhang.

- Det første lavtryk ser på nuværende tidspunkt ud til bevæge sig hen over den sydligste del af landet i løbet af mandagen sammen med et nedbørsområde. Det næste lavtryk ventes at gøre sit indtog allerede mandag aften eller natten til tirsdag, og dette lavtryk ser ud til at bevæge sig hen over den centrale del af landet med udbredt nedbør. Nedbøren i forbindelse med de to lavtryk ventes hovedsageligt at falde som sne, men lokalt kan nedbøren gå over i slud, skriver de.

Om nedbørsmængderne bliver så store, at der skal varsles for enten kraftigt snefald eller snestorm er endnu uvist.

- Kraftigt snefald er defineret som mere end 15 cm sne på 6 timer, mens snestorm er defineret som mere end 10 cm sne på 6 timer, middelvinden skal overskride 10 m/s, og snefygning skal være sandsynlig, oplyser Pernille K. Hansen og Mette Zhang.