Disse personer bør gå i isolation omgående!

29/11/2021 08:14

|

Christina Hansen

Foto: Shutterstock.com

Mest læste i dag

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler indrejsende til Danmark fra Sydafrika, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia at lade sig teste og gå i isolation indtil, der foreligger et negativt testsvar på indrejsedagen, dag 4 og dag 6 efter indrejse.

Styrelsen for Patientsikkerhed foretager samtidig intensiveret smitteopsporing af nære kontakters nære kontakter ved de første to påviste tilfælde af den nye virusvariant Omicron (B.1.1.529) i Danmark.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler, at alle indrejsende til Danmark eller indrejste inden for de seneste 10 dage (fra d. 16. november), der har haft ophold (dog ikke transit) i Sydafrika, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia lader sig teste og går i isolation til negativ test på dag 4 og dag 6. Det gælder uanset vaccinationsstatus.

Isolationen bør tidligst ophøre ved en negativ test på dag 6. I de tilfælde, hvor der er gået mere end 6 dage siden indrejse, anbefales der alene en test hurtigst muligt.

"Vi har nu de første tilfælde af den nye virusvariant Omicron i Danmark, og derfor anbefaler vi ud fra et forsigtighedsprincip test for alle i forbindelse med indrejse fra et ophold i Sydafrika eller de seks nabolande.  I forhold til de to første smittetilfælde med Omicron i Danmark har vi igangsat intensiveret smitteopsporing. Det betyder, at vi både foretager smitteopsporing i 2. og 3. led. Passagerer ombord på flyene KL 1129 – Amsterdam – Kastrup d. 23. november 2021 og KL 1345 – Amsterdam - Billund fly d. 24. november 2021 anbefales derfor at gå i isolation og lade sig teste første gang i morgen søndag d. 28. november og igen tirsdag d. 30. november. Først et negativt svar herefter kan fritage de involverede fra isolation. For at være på forkant vil den intensiveret smitteopsporing også gælde i forbindelse med smittede fra de pågældende lande, men hvor vi endnu ikke kender varianten", siger Birgitte Drewes, vicedirektør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Ved smitte i forbindelse med indrejse fra de pågældende lande fra d. 16. november eller derefter opfordrer Styrelsen for Patientsikkerhed til, at man kontakter smitteopsporingen på 32 32 05 11 - tast 4 for vejledning.

Styrelsen for Patientsikkerhed foretager smitteopsporing i både 2. og 3. led, når der bliver konstateret smittetilfælde, der har relation til indrejse fra ophold i Sydafrika, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia.

Det sker ud fra et forsigtighedsprincip og som en samlet anbefaling fra Styrelsen for Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut om, at der sker en midlertidig skærpelse af retningslinjerne for opsporing og håndtering af nære kontakter.

Anbefalingen til alle nære kontakter det vil sige 2. led til smittede med Omicron (B.1.1.529) vil uanset vaccinationsstatus være at gå i isolation og lade sig teste på dag 1, 4 og 6. Isolation kan tidligst ophøre ved negativ test dag 6.

Den intensiverede opsporing i 3. led indebærer opsporing af alle nære kontakters nære kontakter, der uanset vaccinationsstatus vil blive anbefalet at gå i isolation og blive testet på dag 1, 4 og 6. Isolationen bør tidligst ophøre efter en negativ test på dag 6.

Skærpelsen af retningslinjerne gælder ind til, der er mere viden om den nye variant Omicron (B.1.1.529).